9 листопада Всесвітній день якості

Опубликовано: 08 Ноябрь 2017

Всесвітній день якості (World Quality Day) — щорічний захід , що проводиться в багатьох країнах світу у другий четвер листопада. Ініціатором установи цього дня є Європейська організація якості (ЄОК) (European Organization for Quality, EOQ) за підтримки Організації Об'єднаних Націй (ООН).

Всесвітній день якості був затверджений в 1990 році. А через шість років Європейська організація якості оголосила тиждень, в яку потрапляє цей другий листопадовий четвер, Європейської тижнем якості (European Quality Week).

Метою Всесвітнього дня якості є підвищення значення високої якості продукції та послуг, а також активізація тієї діяльності, яка спрямована на привернення уваги до проблем якості. Адже мова йде не тільки про безпеку товарів для людини і навколишнього середовища, але і про ступінь задоволеності запитів і очікувань споживачів.

Європейський тиждень якості також стала помітним світовою подією, яке включає акції, що проводяться з метою залучення суспільної уваги до проблем якості, а також демонстрацію досягнень і важливості якості для конкурентноздатності в межах Європи.

Проблема якості — одна з найпріоритетніших проблем в економіці провідних країн світу. У сучасних умовах якість є ключем до успіху в діяльності будь-якого підприємства, будь-якої галузі і, звичайно, кожної країни. Поняття якості тісно пов'язано з тим, що ми називаємо благами сучасної цивілізації, якістю життя — а це і збереження навколишнього середовища, і фізичне здоров'я, і ??психологічний комфорт людини.