Стандарт ISO щодо поліпшення якості грунтів

Опубликовано: 15 Ноябрь 2017

Охорона грунтів є однією з глобальних проблем сучасності, з якою безпосередньо пов’язане забезпечення продовольством насе­лення нашої планети, кількість якого постійно зростає.

Тому збе­реження і відтворення родючості ґрунтів, раціоналізація й екологізація аграрного землекористування — це насамперед вирішен­ня продовольчої, економічної, екологічної проблем.

Вирішенню завдань поліпшення та відновлення стану грунтів присвячений новий міжнародний стандарт ISO 18504:2017 «Якість ґрунту. Стійке відновлення», який встановлює процедури щодо стійкого відновлення.

Зокрема документ містить:

• стандартну методологію, термінологію та інформацію про ключові компоненти і аспектах оцінки стійкого відновлення;
    • інформативні рекомендації з оцінці відносної стійкості альтернативних стратегій відновлення.

Стандарт ISO 18504:2017 надає інформацію для практикуючих фахівців щодо сучасного розуміння стійкого відновлення. Він не вказує які саме методи оцінки, показники або значення ваги повинні використовуватися, а скоріше, ознайомлює з концепцією стійкого відновлення в місцевому правовому, політичному, соціально-економічному та екологічному контексті.