Виєздний семінар

Опубликовано: 01 Декабрь 2017

В рамках проекту «Інформаційна підтримка впровадження стандартів ЄС щодо безпеки продуктів харчування в сільськогосподарському секторі», який був підготовлений за сприяння Європейського Союзу, 31 жовтня у смт. Захарівка Одеської області було проведено виїзний семінар.

Відкрили захід Голова Захарівської районної державної адміністрації Ігор Стебловський та Голова Захарівської районної ради В’ячеслав Думитрашко.

Презентував проект - директор Одеського обласного агентства реконструкції та розвитку Сергій Калабін (менеджер проекту) та керівник ГО «Центр розвитку села», «Український проект бізнес розвитку плодоовочівництва» Євген Мельник.

З темою «Вимоги до виробників сільськогосподарського виробництва (принципи ХАССП, стандарти Global GAP) виступили провідні фахівці ДП «Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації» Тетяна Литвиненко та Вікторія Санькова.

Про «Використання пестицидів та агрохімікатів при вирощуванні плодоовочевої продукції» інформацію було надано фахівцями відділу контролю за обігом засобів захисту рослин ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

У якості слухачів у семінарі прийняли участь представники виробників харчової продукції і продовольчої сировини, фермери, які реалізують свою продукцію як на внутрішній ринок, так й орієнтовані до реалізації за кордон, зернотрейдери, ін. Раз’яснення принципів ХАССП та законодавчих актів, обговорення перспектив та можливостей виробників далеко не повний перелік питань, які обговорювалися на семінарі.

Та це вже не перший виїзний семінар, що проводиться в районних центрах Одеської області. Більше десяти разів виїжджали фахівці ДП «Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації» на подібні заходи.

Необмінними партнерами реалізації проекту на Одещині є районні державні адміністрації й районні ради, Центр розвитку та правової підтримки села, ДП «Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації», Головне управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Подібні семінари планується проводитиме і надалі, головною метою яких є інформаційна підтримка сільськогосподарського сектору в Одеській області задля розширення ринків збуту та підвищення якості харчової продукції та продовольчої сировини.