Нові вимоги до газового пального

Опубликовано: 05 Февраль 2018

З 1 лютого в Україні набув чинності новий стандарт - ДСТУ ЕN 589:2017 «Палива автомобільні. Газ нафтовий скраплений. Технічні вимоги та методи контролювання», який поширюється на паливо автомобільне - газ нафтовий скраплений (ГНС, LPG), призначений для застосування в автомобілях з двигунами, спеціально сконструйованими та переобладнаними для роботи на автомобільному ГНС.

ДСТУ ЕN 589:2017 визначає скраплений нафтовий газ, як нафтовий газ, що зберігають та використовують у рідкій фазі за умов помірного тиску й температури навколишнього сеедовища, що складається переважно з пропану, бутанів, із незначним вмістомпропену, бутенів і пентанів/пентенів.

ДСТУ ЕN 589:2017 «Палива автомобільні. Газ нафтовий скраплений. Технічні вимоги та методи контролювання» виходить на заміну ГОСТ 27578-87 «Газы углеводородные сжиженные для автомобильного транспорта. Технические условия», але зазначений ГОСТ продовжує діяти до 01 січня 2019 року.

Замовити офіційну копію ДСТУ ЕN 589:2017 та ознайомитись з вимогами стандарту можна у фонді ДП «Одесастандартметрогія» по e-mail:  Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. ,

контактний телефон: (048) 725-82-36.