Опубліковано новий європейський стандарт з проектування та будівництва теплиць

Опубликовано: 12 Февраль 2020

Новий стандарт EN 13031-1:2019 «Теплиці. Проектування та будівництво. Частина 1. Теплиці для комерційного виробництва» опубліковано 18 грудня 2019 року. Стандарт визначає теплицю як «будівельну структуру, яка оптимізує передачу сонячної радіації до рослин, що потребують регульованих кліматичних умов».

Стандарт EN 13031-1:2019 визначає принципи та вимоги до механічної стійкості та стабільності, експлуатаційної придатності та довговічності під час проектування та будівництва теплиць комерційного виробництва, охоплюючи їхні фундаменти, незалежно від використовуваного матеріалу, для професійного виробництва рослин (сільськогосподарських культур).

Документ надає конкретні правила та інформацію, такі як розподіл навантаження, критерії деформації та обмеження допусків для конструктивного проектування та будівництва теплиць з метою забезпечення належної конструкційної безпеки.

Структурна конструкція теплиць базується на вимогах стандарта EN 1990 «Єврокод. Основи конструкційного та геотехнічного проектування» та відповідних частинах EN 1991 до EN 1999 (Єврокоди від 1 до 9) щодо загальних принципів та основних вимог до дії, механічної стійкості та стабільності, експлуатаційної придатності та довговічності.

Стандарт EN 13031-1:2019 було розроблено CEN/TC 284 «Теплиці», який відповідає за стандартизацію в галузі стаціонарних та переносних теплиць. Його секретаріат веде Нідерландський орган стандартизації — NEN.

Отримайте відповіді на Ваші запитання, заповнивши наведену нижче форму. Також будемо вдячні Вам за будь-які зауваження та пропозиції щодо оптимізації роботи підприємства.

ДП "Одесастандартметрологія" не має контрольно-наглядових повноважень.
Прохання зі скаргами на якість товарів, робіт і послуг звертатись до ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області