Паспорт безпеки (SDS (safety data sheet) - паспорт безпеки; MSDS (material safety data sheet) - лист охорони даних, характеристика безпеки матеріалу) розробляємо відповідно до Регламенту ЄС № 1907/2006 REACH. Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до відділу інформаційно-аналітичної роботи: тел. (048) 715-00-94, email: 17@sm.od.ua

ДП "Одесастандартметрологія" має сучасні еталони і оснащення, кваліфікований і досвідчений персонал, актуалізований фонд нормативної документації, атестованих аудиторів і повірників, а також численні угоди про співпрацю з компетентними організаціями (Держфлотінспекцією України, Російським Морським Регістром Судноплавства, SGS, Бюро Верітас, акредитованими в Україні та за кордоном органами з сертифікації, випробувальними лабораторіями тощо). Наше підприємство має відділи в Ізмаїлі та Подольську.

НАШІ ПОВНОВАЖЕННЯ В СФЕРІ ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ

Паспорт безпеки на хімічну речовину

Паспорт безпеки хімічної речовини (продукту, матеріалу) (англ. material safety data sheet – MSDS; safety data sheet – SDS) – зведений документ, який включає в себе інформацію про небезпеки приводимого продукту та поради про заходи безпеки. MSDS вважається важливою частиною документації на хімічну продукцію і використовується для надання правдивої інформації замовникам речовини.

Паспорт обов'язковий при здійсненні експортно-імпортних операцій, сертифікації та при отриманні інших документів.

Паспорт SDS розробляється на продукцію, що застосовується в повсякденному житті чи промисловості і обов'язково включає дані, які необхідні для безпечної життєдіяльності людини і збереження навколишнього середовища.

У MSDS знаходиться більш детальна інформація в порівнянні з етикеткою продукту, вивчивши яку можна дізнатися про шкідливість продукту, як використовувати продукт безпечно, чого чекати, якщо наведені рекомендації не будуть виконані, як розпізнати симптоми впливу, і що робити, якщо виникне надзвичайна ситуація внаслідок неправильного застосування продукту.

Дані паспортів безпеки комплектуються відповідно до вимог національного, європейського та міжнародного законодавств:
ДСТУ ГОСТ 30333:2009 «Паспорт безпечності хімічної продукції. Загальні вимоги»;
ДСТУ ГОСТ 31340:2009 «Попереджувальне маркування. Загальні вимоги»;
ГОСТ 30333:2007 «Паспорт безопасности химической продукции. Общие требования»;
ISO 11014:2009 «Safety data sheet for chemical products»;
Постанова ЄС № 1272/2008;
Регламент ЄС 1907/2006 REACH. У відповідності з даним документом, хімічні речовини зможуть потрапити на ринок ЄС тільки у разі їх завчасної реєстрації. У разі якщо перевозима хімічна речовина або препарат значиться як небезпечне, то перевізнику необхідно підготувати і пред'явити паспорт безпеки хімічної продукції, складений згідно з умовами REACH.

Виходячи з вимог вищеперелічених нормативних документів, паспорт безпеки хімічної речовини служить довідковим посібником і може бути складений у вільній формі, включаючи 16 обов'язкових пунктів із зазначенням фізичних властивостей речовини, згадки про токсичності, впливі на самопочуття, заходи надання першої допомоги, хімічної активності, умови зберігання та переробки, необхідності застосування захисного спорядження та спеціальних засобів захисту, методах знищення.

ДП «Одесастандартметрологія» надає інформаційно-консультаційні послуги підприємствам по:
розробці паспортів безпеки на хімічну речовину (SDS/MSDS);
оновленні паспортів безпеки на хімічну речовину;
перевірці паспортів безпеки на хімічну речовину (MSDS/SDS) та адаптації їх до вимог регламенту REACH та CLP.

За більш детальною інформацією Ви можете звернутися до нашого фахівця:

тел. (048) 715-00-94

або скориставшись формою зворотного зв'язку