Паспорт безпеки (SDS (safety data sheet) - паспорт безпеки; MSDS (material safety data sheet) - лист охорони даних, характеристика безпеки матеріалу) розробляємо відповідно до Регламенту ЄС № 1907/2006 REACH. Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до відділу інформаційно-аналітичної роботи: тел. (048) 715-00-94, email: 17@sm.od.uaДетальніше

ВИПРОБУВАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПІДПРИЄМСТВА ОТРИМАВ НОВІ ПОВНОВАЖЕННЯ
Випробувальний центр ДП "Одесастандартметрологія" уповноважений на здійснення лабораторних досліджень (випробувань) харчових продуктів та продовольчої сировини для цілей Державного контролю

ДП "Одесастандартметрологія" має сучасні еталони і оснащення, кваліфікований і досвідчений персонал, актуалізований фонд нормативної документації, атестованих аудиторів і повірників, а також численні угоди про співпрацю з компетентними організаціями (Держфлотінспекцією України, Російським Морським Регістром Судноплавства, SGS, Бюро Верітас, акредитованими в Україні та за кордоном органами з сертифікації, випробувальними лабораторіями тощо). Наше підприємство має відділи в Ізмаїлі та Подольську.

НАШІ ПОВНОВАЖЕННЯ В СФЕРІ ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ (СЕРТИФІКАЦІЇ)

Міжнародний стандарт ISO/IEC до компетенції випробувальних лабораторій

Найпопулярніший в світі міжнародний стандарт, який регламентує компетенції випробувальних та калібрувальних лабораторій був оновлений з урахуванням останніх змін в умовах і практиці роботи таких лабораторій. Нова редакція документа була опублікована завдяки тісній співпраці Міжнародної організації зі стандартизації (ISO) і Міжнародної електротехнічної комісії (IEC).

Міжнародний стандарт ISO/IEC 17025:2017 "Загальні вимоги до компетенції випробувальних та калібрувальних лабораторій" є свого роду "довідником" для лабораторій, які здійснюють операції калібрування і тестування в усьому світі.

Отримання повторюваних і достовірних результатів, яким можна довіряти, лежить в основі діяльності будь-якої такої лабораторії. Документ ISO/IEC 17025:2017 дозволяє співробітникам лабораторій впроваджувати продуману і надійну систему забезпечення якості і демонструвати, що вони є технічно компетентними і здатними видавати достовірні результати.

Стандарт ISO/IEC 17025:2017 допомагає полегшити співпрацю між лабораторіями та іншими організаціями, сприяючи визнанню результатів роботи лабораторій на міждержавному рівні. Протоколи випробувань і сертифікати, видають сертифікованими на відповідність вимогам стандарту ISO/IEC 17025:2017 лабораторіями, можуть пересилатися з однієї країни в іншу без необхідності проведення додаткових випробувань. Це, в свою чергу, має сприяти подальшій інтенсифікації міжнародної торгівлі.

Щоб відобразити останні зміни в ринкових умовах і технологіях, автори нової редакції стандарту включили в його текст опис сучасних заходів і нових способів роботи лабораторій. Зокрема, документ в його новій редакції відображає і охоплює зміни технічного характеру, оновлений термінологічний апарат і розробки в галузі високих технологій, а також характеризується узгодженістю з найбільш актуальною на даний момент версією стандарту ІSO з управління якістю - ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги».

Лабораторіям, які раніше вже були акредитовані з використанням попередньої версії стандарту (ISO/IEC 17025: 2005), необхідно буде перевести свої технологічні процеси у відповідність до вимог нової версії документа. Зробити це потрібно буде протягом визначеного його розробниками перехідного періоду. Тривалість даного перехідного періоду складе три роки з дати публікації нової версії.

У версії стандарту 2017 року основними є наступні зміни:

• область застосування документа була переглянута, щоб охопити нові підходи до тестування, калібрування та відбирання зразків;
  • підхід до виконання процедур тепер відповідає вимогам нових стандартів, таких як згаданий вище ISO 9001, ISO 15189:2012 (щодо вимог до якості і компетенції медичних лабораторій) та ISO/IEC 17021-1:2015 (щодо вимог до органів, які здійснюють аудит і сертифікацію систем управління)
  • більше уваги приділяється інформаційним технологіям, а також в його текст включено рекомендації щодо використання комп'ютерних систем і електронних записів, а також генерації результатів і звітів в електронній формі.
  • у новій версії документа представлена ​​концепція мислення, заснованого на оцінці ризику.
Отримайте відповіді на Ваші запитання, заповнивши наведену нижче форму. Також будемо вдячні Вам за будь-які зауваження та пропозиції щодо оптимізації роботи підприємства.

ДП "Одесастандартметрологія" не має контрольно-наглядових повноважень.
Прохання зі скаргами на якість товарів, робіт і послуг звертатись до ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області