Розроблено стандарт ASTM, який допоможе підвищити точність теплових лічильників

Опубликовано: 11 Январь 2018

Нова специфікація ASTM International допоможе виробникам теплових лічильників забезпечувати максимальну точність своєї продукції. Документ називається ASTM E3137 "Специфікації на обладнання та прилади для технологій обліку тепла".

Цей стандарт був розроблений і незабаром буде опублікований технічним комітетом ASTM International по сонячним, геотермальних і іншим альтернативним джерелам енергії (E44). Розробка стандарту була підтримана Міжнародною асоціацією керівників сантехнічних служб (IAPMO).

Сертифікація продукції на відповідність вимогам нового стандарту ASTM E3137 допоможе виробникам і продавцям теплолічильників продемонструвати потенційним покупцям таких виробів точність даної продукції, тоді як кінцеві споживачі, в свою чергу, зможуть розраховувати на серйозне прискорення і спрощення процедури вибору виробів.

Крім того, кінцеві споживачі зможуть проявити більшу впевненість в точності вимірювання і кількісної оцінки переваг (енергетичних, фінансових та екологічних) використовуваних ними джерел теплової енергії.