ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ

Опубликовано: 23 Февраль 2018

Одеському дитячому будинку-інтернату на вулиці Макаренка вже більше 60 років. Відкритий він був ще у 1952 році як дитячий будинок-інтернат для дітей-інвалідів. І до теперішнього дня заклад є соціально-медичною установою для постійного проживання дітей віком від 4 до 18 років з особливостями розумового та фізичного розвитку.

Основні завдання, які ставить перед собою керівництво інтернату - це організація гарного харчування і лікування дітей, корекційне навчання і виховання, прищеплення вихованцям елементарних побутових і трудових навичок, забезпечення нормальних умов проживання дітей.

З огляду на нинішнє державне фінансування коштів на утримання приміщень не вистачає. Адже розміщений інтернат в будівлі, якій вже понад сто років.

В останні роки завдяки підтримці одеських благодійників, а також іноземних меценатів, крок за кроком будинок-інтернат перетворюється.

Не залишилося осторонь і наше підприємство - ДП "Одесастандртметрологія". Працівники підприємства, вирішивши надати допомогу вихованцям інтернату, перерахували частину свого заробітку на благодійність. Дуже важливо, що наша допомога мала попередньо узгоджений характер з потребами дітей. Ми змогли допомогти конкретною справою, а саме закупили у лютому цього року і передали будинку-інтернату 123 кв.м кахельної плитки на суму близько 18000 грн.

І це не перший раз, коли ДП "Одесастандартметрологія" надає допомогу вихованцям будинку - інтернату. Адже чужих дітей не буває. І якщо дітям у майбутньому буде потрібна наша допомога, колектив підприємства з радістю відгукнеться. Ми знаємо, що благодійність прийнято робити від душі, тому що це один із способів трохи поліпшити світ, зробити його більш справедливим, протягнути руку допомоги тим, хто в ній сьогодні особливо потребує.