7 продуктів, що скріпляють імунітет

Опубликовано: 27 Март 2018

Одним з найнебезпечніших сезонів для інфекційних захворювань традиційно вважається зима, але в перехідні періоди між сезонами у нас нітрохи не менше шансів захворіти. Імунна система являє собою ідеальний механізм боротьби з різними хворобами. Однак багато в чому її функціонування залежить від самої людини: від його способу життя, наявності тих чи інших звичок, харчування. Тому можна зараз почати необхідну харчову профілактику, адже продукти якнайкраще можуть підтримати імунітет.

1. Корисні чаї. Це і старі перевірені «бабусині» методи - чай з калиною, малиною, смородиною, лимоном, медом, і «сучасні», наприклад, імбирний чай. 2. «Живі йогурти», кисломолочні продукти. Біойогурті з лакто- і біфідобактеріями не тільки сприяють підтримці постійної ваги, але і «відповідають» за здоров'я шлунково-кишкового тракту і сильної імунної системи.

3. Фрукти. Багаті вітамінами фрукти та овочі - вірні друзі вашої імунної системи. Перш за все, мова йде про вітаміни А, С і Е, які грають тут вирішальну роль. Список продуктів, багатих вітаміном А, включає в себе морква, темно-зелені листові овочі і солодка картопля (батат). Вітамін С можна виявити в перці (чилі і болгарському), шипшині, броколі, полуниці, ананасах і цитрусових. У той же час темна зелень, авокадо і горіхи є відмінними джерелами вітаміну Е.

4. Часник. Він містить природний антибіотик аліцин, який згідно з деякими дослідженнями допомагає запобігти ускладненням після застуди і грипу. Вживання всього одного зубчики часнику в день уже надає необхідний профілактичний і антисептичний ефекти. Крім часнику надзвичайно багаті фітонцидами також цибулю, хрін, кріп, черемша.

5. Яловичина. Хороший джерело білка, заліза, цинку і селену, які допомагають клітинам вашого організму справлятися з будь-якими хворобами.

6. Продукти, багаті вітаміном D. Це лосось, скумбрія, сардини, молоко і рослинні масла (льняне, соняшникове, гарбузове). Зараз багато експертів сходяться на думці, що будь-який грип можна здолати за допомогою вітаміну D. Взимку його рівень в організмі різко знижується через нестачу сонячного світла, тому необхідно вживати його з їжею.

7. Куркума. Ця ароматна спеція невипадково вважається суперфудом - вона багата антиоксидантами і має сильні протизапальні властивості, вона допомагає запобігти захворюванням в сезон застуд, а якщо ви вже захворіли, полегшити кашель, нежить і головний біль. Беріть на озброєння рецепт родом з Індії: куркума + мед + гаряче молоко + щіпка перцю.