ПРАЦЮЄМО У ЗВИЧАЙНОМУ РЕЖИМІ (0482) 49-61-95, (048) 722-41-95 info@sm.od.ua Як знайти
ШАНОВНІ КЛІЄНТИ!
ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ОДЕСАСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ"
ПРАЦЮЄ ДЛЯ ВАС, ПРАЦЮЄ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ!
МИ ЗАБЕЗПЕЧЕНІ РЕЗЕРВНИМ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯМ, ЩО СПРИЯЄ БЕЗПЕРЕБІЙНОМУ ВИРОБНИЧОМУ ПРОЦЕСУ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ.
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ! ДОВІДКИ: (0482) 49-61-95, (048) 722-41-95
ВАЖЛИВІ НОВИНИ
Важливий крок на шляху до ЄС: Україна прийняла повну базу європейських стандартів
Читати далі»
ДОВОДИМО ДО ВАШОГО ВІДОМА:
Гарантія незалежності, репутація професіоналізму та неупередженості - основні підходи в роботі Центру
З наступного року в Україні запроваджуються нові правила контролю за безпечністю харчування у закладах освіти.
Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
“Контроль за безпечністю харчування в закладах освіти з 20 вересня 2019 року буде здійснюватися за новими правилами. Зокрема, найважливішим нововведенням для операторів, які надають послуги харчування, стане запровадження системи НАССР. Така вимога передбачена законом України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”. Закон набув чинності 20 вересня 2015 року, реалізація якого запровадить систему державного контролю на всіх етапах виробництва та обігу харчових продуктів – “від лану до столу”, – йдеться у повідомленні.
Окрім впровадження системи НАССР, суб’єкт господарювання, який надає послуги харчування в закладах освіти, має бути внесений у Державний реєстр потужностей операторів ринку (або, у разі необхідності, отримати експлуатаційний дозвіл). Також оператор ринку повинен мати можливість встановити інших операторів ринку, які постачають йому харчові продукти, тобто забезпечити простежуваність.
Зазначається, що операторам ринку було визначено перехідні періоди для переорієнтування на нові вимоги. Зокрема, для потужностей, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через три роки з дня, наступного за днем опублікування цього закону – з 20 вересня 2017 року. Для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через чотири роки – з 20 вересня 2018 року. Для малих потужностей встановлено перехідний період в п’ять років – з 20 вересня 2019 року. У переважній більшості суб’єкти господарювання, які надають послуги харчування в освітніх закладах відносяться саме до цієї категорії.
Паспорт безпеки (SDS (safety data sheet) - паспорт безпеки; MSDS (material safety data sheet) - лист охорони даних, характеристика безпеки матеріалу) розробляємо відповідно до Регламенту ЄС №1907/2006 REACH. Контакти для отримання більш детальної інформації:
(048) 715-00-94, E-mail: 17@sm.od.ua | Детальніше |