Семинар 9001:2015 (ДСТУ EN ISO 9001:2018) и ISO 19011:2018 в Одессе

Паспорт безпеки (SDS (safety data sheet) - паспорт безпеки; MSDS (material safety data sheet) - лист охорони даних, характеристика безпеки матеріалу) розробляємо відповідно до Регламенту ЄС № 1907/2006 REACH. Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до відділу інформаційно-аналітичної роботи: тел. (048) 715-00-94, email: 17@sm.od.uaДетальніше

УВАГА! ВИПРОБУВАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПІДПРИЄМСТВА ОТРИМАВ НОВІ ПОВНОВАЖЕННЯ
Випробувальний центр ДП "Одесастандартметрологія" уповноважений на здійснення лабораторних досліджень (випробувань) харчових продуктів та продовольчої сировини для цілей Державного контролю

ДП "Одесастандартметрологія" має сучасні еталони і оснащення, кваліфікований і досвідчений персонал, актуалізований фонд нормативної документації, атестованих аудиторів і повірників, а також численні угоди про співпрацю з компетентними організаціями (Держфлотінспекцією України, Російським Морським Регістром Судноплавства, SGS, Бюро Верітас, акредитованими в Україні та за кордоном органами з сертифікації, випробувальними лабораторіями тощо). Наше підприємство має відділи в Ізмаїлі та Подольську.

НАШІ ПОВНОВАЖЕННЯ В СФЕРІ ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ

Вступив в силу закон про органічну продукцію

2 серпня вступив в силу Закон України «Про основні засади і вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» (№ 2496-VІІІ ), яким регламентовані вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, а також встановлені основні принципи сертифікації органічного виробництва з деталізацією по галузях (органічного рослинництва, тваринництва, вирощування грибів, аквакультури, виробництва кормів, харчових продуктів, морських водоростей).

Закон вводиться в дію водиться в дію через рік, але вже з 2 серпня Кабміну необхідно вжити заходів щодо приведення нормативно-правових актів у відповідність до Закону. Зокрема, забезпечити на момент введення в дію Закону функціонування реєстрів операторів, органів сертифікації, органічних насіння і садивного матеріалу, а також Перелік органів іноземної сертифікації.

Виробник органічної продукції повинен використовувати безпечні технології, поновлювані ресурси і чисту воду.

В процесі органічного виробництва забороняється застосування будь-якого неприродного або неконтрольованого впливу на геном сільськогосподарських рослин і тварин, агрохімікатів, пестицидів, антибіотиків, гормональних препаратів, методів електричної або іншої стимуляції, іонізуючого випромінювання, стимуляторів росту тощо.

Виробники органічної продукції зобов'язані будуть проходити сертифікацію (з обов'язковим щорічним виїзним інспектуванням). Такі підприємства включаються до реєстру операторів ринку органічної продукції. Повноваження по сертифікації органічного виробництва отримають акредитовані органи сертифікації.

Продукт дозволяється маркувати як органічний тільки за умови, що він:

• виготовлений відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції;
  • містить не менше 95% органічних інгредієнтів сільськогосподарського походження (по вазі без урахування частки води і куховарської солі);
  • містить не більше 5% за (вагою) неорганічних інгредієнтів, включених до переліку речовин (інгредієнтів, компонентів), які дозволяється використовувати в процесі органічного виробництва в гранично допустимих кількостях.

Органічна продукція повинна маркуватися державною логотипом. Обов'язковим елементом маркування є кодовий номер, який розміщується під державним логотипом і містить акронім, що ідентифікує державу походження, напис «organic» і реєстраційний код органу сертифікації.

Реклама будь-якого неорганічного продукту як органічного, в тому числі використання напису «органічний продукт» в найменуваннях і торгових марках, вважається недобросовісною рекламою.

Реалізація органічної продукції дозволяється будь-якими суб'єктами господарювання тільки при наявності відповідного сертифіката.

При переході від виробництва неорганічної до виробництва органічної продукції (перехідний період) оператор зобов'язаний дотримуватися вимог законодавства у сфері органічного виробництва. Операторам заборонено реалізовувати продукцію, вироблену під час перехідного періоду, як органічну.

Новий Закон не поширюється на виробництво і оборот продукції, призначеної для власного споживання, парфюмерно-косметичної продукції та лікарських засобів, продукцію полювання і рибальства, вилучену з природного середовища.