ПРАЦЮЄМО У ЗВИЧАЙНОМУ РЕЖИМІ (0482) 49-61-95, (048) 722-41-95 info@sm.od.ua Як знайти
ШАНОВНІ КЛІЄНТИ!
ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ОДЕСАСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ"
ПРАЦЮЄ ДЛЯ ВАС, ПРАЦЮЄ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ!
МИ ЗАБЕЗПЕЧЕНІ РЕЗЕРВНИМ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯМ, ЩО СПРИЯЄ БЕЗПЕРЕБІЙНОМУ ВИРОБНИЧОМУ ПРОЦЕСУ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ.
ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ! ДОВІДКИ: (0482) 49-61-95, (048) 722-41-95
ВАЖЛИВІ НОВИНИ
Важливий крок на шляху до ЄС: Україна прийняла повну базу європейських стандартів
Читати далі»
ДОВОДИМО ДО ВАШОГО ВІДОМА:
Гарантія незалежності, репутація професіоналізму та неупередженості - основні підходи в роботі Центру
Правила виробництва коньяків України визначені наказом Мінагрополітики України від 27 грудня 2017 року № 702 «Про затвердження Правил виробництва коньяків України», який набирає чинності через півроку після його офіційного опублікування.
Затверджені Правила визначають порядок виробництва коньяків України і є обов'язковими для складання технологічних інструкцій, контролю коньячного виробництва всіма суб'єктами господарювання.
Згідно Правилам переробка винограду на виноматеріали коньячні здійснюється згідно з вимогами до переробки винограду для білих столових вин, але без застосування сірчистої кислоти або її замінників.
Виноматеріали коньячні, які використовуються в технологічному процесі виробництва коньяків України, які відповідають встановленим вимогам стандартів, повинні бути без сторонніх і специфічних тонів і присмаків, колір - від світло-солом'яного до рожевого. Допускається застосування виноматеріалів коньячних з об'ємною часткою дріжджових опадів не більше 3%.
Для виробництва виноматеріалів коньячних використовують сусло-самоплив і пресові фракції в загальному кількості не більше 60 дав з 1 тонни винограду.
Пресові фракції сусла II і III тиску від виробництва шампанських, ігристих та сортових виноматеріалів використовуються для виготовлення сортосмешанних виноматеріалів для виробництва ординарних коньяків України за умови, що за фізико-хімічними та органолептичними показниками вони відповідають вимогам стандартів.
Виноматеріали коньячні переганяють в термін до 1 квітня наступного за врожаєм винограду року. Відхилення від даного терміну допускається до 1 липня за рішенням керівника відповідного суб'єкта господарювання.
Для виробництва марочних коньяків України використовуються сортові виноматеріали коньячні, вироблені з винограду певних сортів або їх суміші з цукристістю в суслі не менш 150 г/дм3. Використання для виробництва марочних коньяків України сортозмішаних виноматеріалів коньячних допускається в разі, якщо вони за своїми фізико-хімічними показниками відповідають сортовим.
Для виробництва ординарних коньяків України допускається використання сортозмішаних виноматеріалів коньячних, вироблених із суміші сортів винограду з цукристістю в суслі не менш 120 г/дм3.
Допускається переробка на виноматеріали коньячні столових сортів винограду при масової концентрації титрованих кислот в суслі не менш 5 г/дм3 і масової концентрації цукрів не менш 120 г/дм3 з подальшим використанням цих виноматеріалів виключно для виготовлення ординарних коньяків України.
Визначено, що термін «білий спосіб виробництва виноматеріалів» означає спосіб виробництва виноматеріалів без настоювання сусла на мезге.
В ході виробництва коньяків України вирішуються наступні види обробок:
Документом визначено вичерпний перелік операцій, заборонених при виробництві коньяків.
Залежно від походження спирту коньячного, способу і терміну його витримки коньяки України поділяються на ординарні і марочні.
Ординарні коньяки України виготовляються зі спиртів коньячних, витриманих не менш 3 років, і діляться на:
У додатках до Правил визначені фізико-хімічні показники виноматеріалів коньячних, спиртів коньячних молодих; органолептичні і фізико-хімічні показники коньяків України.
Паспорт безпеки (SDS (safety data sheet) - паспорт безпеки; MSDS (material safety data sheet) - лист охорони даних, характеристика безпеки матеріалу) розробляємо відповідно до Регламенту ЄС №1907/2006 REACH. Контакти для отримання більш детальної інформації:
(048) 715-00-94, E-mail: 17@sm.od.ua | Детальніше |