Новий стандарт ISO на визначення вмісту хлоридів у молочних продуктах

Опубликовано: 25 Сентябрь 2018

Призначені для вразливої ​​групи населення молочні суміші жорстко регулюються законом. Виробники повинні показати, що продукт безпечний для споживання, і що його маркування щодо вмісту і харчової цінності продукту не вводить в оману.

Міжнародна організація з стандартизації (ISO) веде розробку ряду стандартів для перевірки інгредієнтів, що входять до складу молочних сумішей. Серія стандартів, що описують методи аналізу молочних сумішей з метою подальшого підтвердження їх відповідності стандартам Кодексу Аліментаріус, розробляється спільно з іншими міжнародними галузевими організаціями.

До складу експертів, що беруть участь в розробці стандартів, входять галузеві організації, регулюючі органи, комерційні лабораторії і наукові співтовариства, що забезпечують появу гармонізованих стандартів, які можуть використовуватися для дотримання правил маркування в усьому світі.

Нещодавно ISO спільно з Міжнародною федерацією виробників молока (IDF) та Асоціацією аналітичних спільнот (AOAC INTERNATIONAL) видала новий міжнародний стандарт ISO 21422:2018 (IDF 242:2018) «Молоко, молочні продукти, дитячі суміші та харчові добавки для дорослих. Визначення вмісту хлоридів. Метод потенціометричного титрування». Стандарт встановлює методи для визначення вмісту хлоридів в дитячих сумішах, молоці і молочних продуктах.

Зараз розробляються ще два стандарта в цій сфері, це:

• ISO 21424 (IDF 243) «Молоко, молочні продукти, дитячі суміші та харчові добавки для дорослих. Визначення мінералів і мікроелементів. Метод масс-спектрометрії з індуктивно зв'язаною плазмою (ICP-MS)
  • ISO 15151 (IDF 229) «Визначення мінералів і мікроелементів. Метод атомно-емісійної спектрометрії з індуктивно зв'язаною плазмою (ICP-AES)».