Нова версія керівництва ISO/IEC з пакування

Опубликовано: 11 Октябрь 2018

Сьогодні до пакування продукції встановлюються дуже високі вимоги: упаковка не тільки повинна відповідати вимогам законодавства, нормам безпеки і якості, але й допомагати споживачам зробити усвідомлений вибір того чи іншого продукту.

Міжнародна організація з стандартизації (ISO) спільно з Міжнародною електротехнічною комісією (IEC) переглянули, оновили і опублікували нову версію керівництва

ISO/IEC Guide 41:2018 «Упаковка. Рекомендації щодо задоволення вимог споживача». Документ містить більш докладну інформацію про оцінку ризиків, потреби вразливих груп споживачів, зниження витрат під час використання ресурсів, а ткож придатнісьості для передбачуваного застосування та переробки упаковки.

У керівництві ISO/IEC Guide 41:2018 подається ​​міжнародна передова практика та керівні вказівки з цілої низки питань, від забезпечення безпеки упаковки продукту до етикеткування із зазначенням на упаковці рівня якості продукції та впливу продукту на навколишнє середовище, повторного використання та переробки.

Нова версія керівництва ISO/IEC Guide 41:2018 буде корисна виробникам, регулюючим органам та всім зацікавленим сторонам, які працюють у сфері пакування, а також розробникав стандартів та інших нормативних документів.