Семинар ISO 22000:2018 в Одессе

В Україні вводяться міжнародні та європейські стандарти в галузі авіації та космонавтки

Опубликовано: 29 Октябрь 2018

З 1 листопада в Україні почнуть діяти національні нормативні документи, гармонізовані з європейськими та міжнародними нормативними документами в галузі авіації та космонавтики. Прийняті документи стосуються систем управління якістю, вимог до організації робіт у авіаційній, космічній та оборонній сферах, процедур випробування тощо.

Це такі стандарти:

• ДСТУ EN 9100:2018 «Системи управління якістю. Вимоги до організацій авіаційної, космічної та оборонної галузей»;
  • ДСТУ ISO 12:2018 «Аерокосмічні системи. Трубопроводи. Ідентифікація»;
  • ДСТУ ISO 43:2018 «Авіація. Опорні головки підіймачів»;
  • ДСТУ ISO 102:2018 «Авіація. Гравітаційні отвори для заправлення»;
  • ДСТУ ISO 1540:2018 «Аерокосмічні системи. Характеристика бортових повітряних електричних систем»;
  • ДСТУ ISO 7137:2018 «Авіація. Умови навколишнього середовища та процедури випробування бортового обладнання»;
  • ДСТУ ISO 8843:2018 «Авіація. Обтисні знімні контакти для електричних з’єднань. Система ідентифікації».

Стандарти прийняті методом підтвердження наказом ДП "УкрНДНЦ" від 24 жовтня 2018 р. № 379 "Про прийняття національних нормативних документів, прийняття зміни до національного нормативного документа".