Семинар ISO 22000:2018 в Одессе

Відзначаємо Всесвітній день якості

Опубликовано: 07 Ноябрь 2018

Всесвітній день якості відзначається щорічно в другий четвер листопада в багатьох країнах світу. Це свято було створено за ініціативою Європейської організації якості, а незабаром ідея була підтримана і Організацією Об'єднаних Націй.

Вперше світова громадськість відзначила цей день у 1989 році. А опісля шість років Європейська організація якості оголосила тиждень, в який потрапляє цей другий листопадовий четвер, Європейським тижнем якості.

Мета Всесвітнього дня якості: підвищити значення високої якості продукції і послуг, а також в активізації тієї діяльності, яка направлена на залучення уваги до проблеми якості. Адже йдеться не лише про безпеку товарів для людини і довкілля, але й про міру задоволеності запитів і очікувань споживачів.

Проблема якості — одна з найпріоритетніших проблем в економіці провідних країн світу. У сучасних умовах якість є ключем до успіху в діяльності будь-якого підприємства, будь-якої галузі і, звичайно ж, кожної країни.

У цей день проводяться різні виставки, які демонструють якісні та конкурентоспроможні товари. Якісними зараз вважаються товари, які зберігають навколишнє середовище, фізичне та психічне здоров'я людини.