Паспорт безпеки (SDS (safety data sheet) - паспорт безпеки; MSDS (material safety data sheet) - лист охорони даних, характеристика безпеки матеріалу) розробляємо відповідно до Регламенту ЄС № 1907/2006 REACH. Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до відділу інформаційно-аналітичної роботи: тел. (048) 715-00-94, email: 17@sm.od.uaДетальніше

ВИПРОБУВАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПІДПРИЄМСТВА ОТРИМАВ НОВІ ПОВНОВАЖЕННЯ
Випробувальний центр ДП "Одесастандартметрологія" уповноважений на здійснення лабораторних досліджень (випробувань) харчових продуктів та продовольчої сировини для цілей Державного контролю

ДП "Одесастандартметрологія" має сучасні еталони і оснащення, кваліфікований і досвідчений персонал, актуалізований фонд нормативної документації, атестованих аудиторів і повірників, а також численні угоди про співпрацю з компетентними організаціями (Держфлотінспекцією України, Російським Морським Регістром Судноплавства, SGS, Бюро Верітас, акредитованими в Україні та за кордоном органами з сертифікації, випробувальними лабораторіями тощо). Наше підприємство має відділи в Ізмаїлі та Подольську.

НАШІ ПОВНОВАЖЕННЯ В СФЕРІ ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ (СЕРТИФІКАЦІЇ)

Міжнародні стандарти ISO прискорять розвиток економіки сумісного користування

Економіка спільного споживання, або шерінгову економіка (від англійського дієслова "to share" – ділитися) - це нова культура і економічна бізнес модель, коли за допомогою технологій та он-лайн платформ люди можуть обмінюватися активами, які вони не використовують. При цьому активами може бути все: книги, машини, квартири і безліч інших продуктів. Ідея полягає в тому, що споживачеві часто вигідніше і зручніше платити за тимчасовий доступ до продукту, ніж володіти ним.

Економіка спільного споживання одна з найбільш швидкозростаючих галузей народного господарства. Причому темп її зростання стабільно і стійко збільшується.

Спеціалісти вважають, що роботи з стандартизації у цій сфері допоможуть врегулювати питання конфіденційності, надійності або безпеки відповідних продуктів. Стандартизація може зменшити проблеми і спростити використання переваг, які може принести така бізнес-модель, надаючи узгоджені на міжнародному рівні керівні вказівки в частині роботи компаній на основі концепції спільного використання, що враховують потреби всіх зацікавлених сторін: кінцевих споживачів, бізнесу та урядів.

У 2017 році, Міжнародна організація з стандартизації (ISO), об'єднавши провідних світових експертів у цій сфері, розробила міжнародне керівництво та основу для майбутніх стандартів документ IWA 27:2017 "Керівні принципи і основа для економіки спільного використання". Даний документ містить керівні принципи для розробників платформи спільного використання ресурсів. Крім того, він закладає основу для прийняття рішень і виконання дій, які необхідно вжити для усунення ключових негативних соціальних, екологічних і економічних наслідків впровадження такої бізнес-моделі, а також для максимально ефективного використання, що відкриваються завдяки цій концепції можливостей.

З метою підтримки інноваційної бізнес-моделі шерінг-економіки і прискорення реалізації її повного потенціалу, організація ISO створила технічний комітет TК 324 "Економіка спільного споживання", який тепер відповідає за розробку міжнародних стандартів у цій області.

Представники новоствореного технічного комітету відзначають, що стандарти можуть як підкреслити позитивні аспекти економіки спільного використання, так і знизити ризики і проблеми. За їх словами, одним з ключових переваг цієї нової бізнес-моделі для організацій є ефективне застосування невикористаних ресурсів.

З іншого боку, існують потенційні ризики, пов'язані з прозорістю і підзвітністю, безпекою і надійністю, а також з іншими сферами, такими як захист працівників і управління платформами. Стандарти можуть допомогти при вирішенні проблем у всіх цих областях.

Одним з перших проектів для ТК 324 буде визначення узгоджених на міжнародному рівні принципів і термінології для поліпшення загального розуміння концепції економіки спільного використання серед всіх зацікавлених сторін. Після цього фахівці технічного комітету мають намір почати роботу над стандартами, що стосуються експлуатації платформ спільного використання ресурсів та управління такими платформами.

Отримайте відповіді на Ваші запитання, заповнивши наведену нижче форму. Також будемо вдячні Вам за будь-які зауваження та пропозиції щодо оптимізації роботи підприємства.

ДП "Одесастандартметрологія" не має контрольно-наглядових повноважень.
Прохання зі скаргами на якість товарів, робіт і послуг звертатись до ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області