Семинар HACCP в Одессе

Нові вимоги до меду

Опубликовано: 30 Июль 2019

Наказом Мінагрополітики України від 19.06.2019 р. №330 затверджені вимоги до меду. Вимоги поширюються на маркування меду для забезпечення належної поінформованості споживачів (користувачів) та запобігання підприємницькій практиці, що вводить споживача в оману.

Вимоги визначають мед як натуральну солодку речовину, вироблену бджолами Apis mellifera шляхом сполучення з власними особливими речовинами нектару рослин або секреції живих частин рослин чи виділень комах, що смокчуть рослинний сік на живих частинах рослин, які збирають бджоли, з подальшим відкладенням, зневодненням, зберіганням для дозрівання у стільниках.

Крім того, до меду, що маркується словом "мед", придатного для споживання людиною чи як інгредієнта в харчових продуктах заборонено додавати інші харчові інгредієнти, харчові добавки або будь-які інші добавки, ніж мед.

Наказ Мінагрополітики України від 19.06.2019 р. №330 «Про затвердження Вимог до меду» (ЗАВАНТАЖИТИ)