Семинар 9001:2015 (ДСТУ EN ISO 9001:2018) и ISO 19011:2018 в Одессе

ПАСПОРТ БЕЗПЕКИ НА ХІМІЧНУ РЕЧОВИНУ

ДП "Одесастандартметрологія" надає комплекс інформаційно-консультаційних послуг по розробці Паспорта безпеки на хімічну речовину будь-якої складності
MSDS

Паспорт безпеки (SDS (safety data sheet) - паспорт безпеки; MSDS (material safety data sheet) - лист охорони даних, характеристика безпеки матеріалу) розробляємо відповідно до Регламенту ЄС № 1907/2006 REACH. Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до відділу інформаційно-аналітичної роботи: тел. (048) 715-00-94, email: 17@sm.od.uaДетальніше

ДОВОДИМО ДО ВАШОГО ВІДОМА:

УВАГА! ВИПРОБУВАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПІДПРИЄМСТВА ОТРИМАВ НОВІ ПОВНОВАЖЕННЯ
Випробувальний центр ДП "Одесастандартметрологія" уповноважений на здійснення лабораторних досліджень (випробувань) харчових продуктів та продовольчої сировини для цілей Державного контролю

НОВИЙ ВИД ПОСЛУГ З АКТУАЛІЗАЦІЇ ПЕРЕЛІКУ НОРМАТИВНИХ ДОКУМЕНТІВ
ЧОМУ ДП "ОДЕСАСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ"?
Державне підприємство "Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації" (ДП "Одесастандартметрологія") виконує роботи та надає послуги із стандартизації, метрології, сертифікації продукції, послуг та систем управління якістю. Наш досвід роботи в галузі стандартизації, метрології та оцінки відповідності є гарантом дотримання політики ДП "Одесастандартметрологія" у сфері якості, спрямованої на повне задоволення вимог наших замовників, суспільства та надання першокласних послуг.
ДП "Одесастандартметрологія" має сучасні еталони і оснащення, кваліфікований і досвідчений персонал, актуалізований фонд нормативної документації, атестованих аудиторів і повірників, а також численні угоди про співпрацю з компетентними організаціями (Держфлотінспекцією України, Російським Морським Регістром Судноплавства, SGS, Бюро Верітас, акредитованими в Україні та за кордоном органами з сертифікації, випробувальними лабораторіями тощо). Наше підприємство має відділи в Ізмаїлі та Подольську.

Гарантія незалежності, репутація професіоналізму та неупередженості - основні підходи в роботі Центру

НАШІ ПОВНОВАЖЕННЯ В СФЕРІ ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ
НАШІ ПОВНОВАЖЕННЯ В СФЕРІ МЕТРОЛОГІЇ
НАШІ ПОВНОВАЖЕННЯ В СФЕРІ БЕЗПЕЧНОСТІ ТА ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ

Нові правила маркування продуктів

Просмотров: 328

6 серпня 2019 року розпочали діяти основні положення Закону України "Про інформацію для споживачів харчових продуктів", що встановлюють загальні принципи і вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема, їх маркування, а також обов'язки операторів ринку щодо доведення цих даних до споживачів.

Відповідно до вимог Закону інформація про харчовий продукт повинна бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача і не повинна вводити в оману щодо її характеристик, властивостей, складу. Ця вимога поширюється як на рекламу, так і на саму упаковку.

Обов'язковою для надання є така інформація:

  • назва харчового продукту;
  • перелік всіх інгредієнтів (як основних, так і додаткових);
  • кількість харчового продукту в установлених одиницях виміру;
  • мінімальний термін придатності або дата "вжити до";
  • будь-які особливі умови зберігання і / або умови використання (при необхідності);
  • найменування і місцезнаходження оператора ринку харчових продуктів, відповідального за інформацію, а для імпортованих харчових продуктів - найменування і місцезнаходження імпортера, а такінструкції з використання - у разі, якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту;ож країна походження або місце походження;
  • для напоїв з вмістом спирту етилового понад 1,2 відсотка об'ємних одиниць - фактичний вміст спирту;
  • інформація про поживну цінність.
  • інструкції з використання - у разі, якщо відсутність таких інструкцій ускладнює належне використання харчового продукту;

Оператори ринку повинні обов'язково вказувати інформацію про наявність речовин, що викликають алергічні реакції або непереносимість, наявність ГМО, наявність додаткової води тощо.

Крім того, в новому Законі окрему увагу звернено на вимоги щодо інформації про харчові продукти, продаж яких здійснюється дистанційно. Вся обов'язкова інформація повинна бути доступною споживачеві для ознайомлення до моменту продажу.

Назва харчового продукту має містити або супроводжуватися інформацією про фізичний стан продукту або спеціальній обробці, якій піддавався продукт (порошкоподібний, продукт сублімації сушіння, швидко заморожений, концентрований, копчений тощо), у всіх випадках, коли відсутність такої інформації може вводити споживача в оману .

Крім того, посилено відповідальність операторів ринку за порушення законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти.

Так, порушення вимог щодо надання інформації: надання неточної, недостовірної та незрозумілою інформації - тягнуть за собою накладення штрафу на юридичних осіб в розмірі п'ятнадцяти мінімальних заробітних плат (62 595 грн), на фізичних осіб - підприємців - у розмірі десяти мінімальних заробітних плат ( 41 730 грн).

А ненадання споживачеві інформації про речовини, що викликають алергічні реакції або непереносимість, карається штрафом в розмірі до 30 мінімальних заробітних плат (125 190 грн).

Закон розробления на основі вимог Регламенту Європейського Парламенту та Ради (ЄС) № 1169/2011 від 25 жовтня 2011 р. щодо надання споживачам інформації про харчові продукти.

Закон України "Про інформацію для споживачів харчових продуктів" >>>

Напишіть нам
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
Отримайте відповіді на Ваші запитання від одного з працівників нашої служби підтримки клієнтів, заповнивши наведену нижче форму. Також будемо вдячні Вам за будь-які зауваження та пропозиції щодо оптимізації роботи підприємства та його відділів.