Семинар 9001:2015 (ДСТУ EN ISO 9001:2018) и ISO 19011:2018 в Одессе

Паспорт безпеки (SDS (safety data sheet) - паспорт безпеки; MSDS (material safety data sheet) - лист охорони даних, характеристика безпеки матеріалу) розробляємо відповідно до Регламенту ЄС № 1907/2006 REACH. Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до відділу інформаційно-аналітичної роботи: тел. (048) 715-00-94, email: 17@sm.od.uaДетальніше

УВАГА! ВИПРОБУВАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПІДПРИЄМСТВА ОТРИМАВ НОВІ ПОВНОВАЖЕННЯ
Випробувальний центр ДП "Одесастандартметрологія" уповноважений на здійснення лабораторних досліджень (випробувань) харчових продуктів та продовольчої сировини для цілей Державного контролю

ДП "Одесастандартметрологія" має сучасні еталони і оснащення, кваліфікований і досвідчений персонал, актуалізований фонд нормативної документації, атестованих аудиторів і повірників, а також численні угоди про співпрацю з компетентними організаціями (Держфлотінспекцією України, Російським Морським Регістром Судноплавства, SGS, Бюро Верітас, акредитованими в Україні та за кордоном органами з сертифікації, випробувальними лабораторіями тощо). Наше підприємство має відділи в Ізмаїлі та Подольську.

НАШІ ПОВНОВАЖЕННЯ В СФЕРІ ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ

Українські виробники більше не зможуть використовувати назву «шампанське» - прийнято закон про захист географічних зазначень

20 вересня 2019 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень (проект № 1065).

У законі:

• встановлюється нове визначення терміну «географічне зазначення», як «назва місця походження товару»;
  • уточнюються умови надання правової охорони географічному зазначенню та підстави для відмови в наданні такої охорони, а також коло осіб, які мають право на державну реєстрацію географічного зазначення;
  • переглядаються вимоги до заявки на реєстрацію, а також удосконалюється порядок проведення експертизи заявок на географічні зазначення;
  • визначаються вимоги до технічних умов, яким повинен відповідати товар, для якого заявляється зазначення;
  • уточнюється перелік прав та обов’язків, що випливають з державної реєстрації географічних зазначень тощо.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень (проект № 1065)>>>