Семинар 9001:2015 (ДСТУ EN ISO 9001:2018) и ISO 19011:2018 в Одессе

Паспорт безпеки (SDS (safety data sheet) - паспорт безпеки; MSDS (material safety data sheet) - лист охорони даних, характеристика безпеки матеріалу) розробляємо відповідно до Регламенту ЄС № 1907/2006 REACH. Для отримання більш детальної інформації звертайтеся до відділу інформаційно-аналітичної роботи: тел. (048) 715-00-94, email: 17@sm.od.uaДетальніше

УВАГА! ВИПРОБУВАЛЬНИЙ ЦЕНТР ПІДПРИЄМСТВА ОТРИМАВ НОВІ ПОВНОВАЖЕННЯ
Випробувальний центр ДП "Одесастандартметрологія" уповноважений на здійснення лабораторних досліджень (випробувань) харчових продуктів та продовольчої сировини для цілей Державного контролю

ДП "Одесастандартметрологія" має сучасні еталони і оснащення, кваліфікований і досвідчений персонал, актуалізований фонд нормативної документації, атестованих аудиторів і повірників, а також численні угоди про співпрацю з компетентними організаціями (Держфлотінспекцією України, Російським Морським Регістром Судноплавства, SGS, Бюро Верітас, акредитованими в Україні та за кордоном органами з сертифікації, випробувальними лабораторіями тощо). Наше підприємство має відділи в Ізмаїлі та Подольську.

НАШІ ПОВНОВАЖЕННЯ В СФЕРІ ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ

Новий стандарт ISO допоможе гасити пожежі, позбавляючи вогонь доступу до кисню

Одним з найбільш ефективних способів запобігання пожеж в будівлях є зниження рівня кисню в повітрі. Системи газового пожежогасіння вирішують цю задачу, створюючи атмосферу, в якій кисню не вистачає для виникнення пожежі та підтримки процесу горіння, але цілком достатньо, щоб люди могли легко дихати.

До цього часу існували різні національні стандарти і технічні керівництва з цього приводу. Здебільшого вони публікувалися в Європі. Але при цьому відчувалася гостра нестача узгодженого на міжнародному рівні набору вимог до якості, безпеки та ефективності відповідних технічних рішень, які мали б використовувати виробники систем газового пожежогасіння, що прагне продавати їх на світовому ринку.

Перший в світі міжнародний стандарт для систем пожежогасіння шляхом витіснення кисню з повітря за допомогою інших газів (газове пожежогасіння) був опублікований фахівцями Міжнародної організації зі стандартизації (ISO). Це документ ISO 20338 "Системи газового пожежогасіння. Проектування, монтаж, планування і технічне обслуговування". Він визначає мінімальні вимоги і специфікації для проектування, монтажу і техобслуговування подібних систем, охоплюючи при цьоиу ті системи, які використовують збагачений азотом повітря для запобігання пожежам в комерційних будівлях і промислових виробничих об'єктах.

Стандарт може використовуватися як при розробці нових систем, так і при розширенні або модифікації існуючих систем.

Стандарт ISO 20338 був розроблений технічним комітетом ISO/TC 21 «Обладнання для пожежогасіння і протипожежного захисту».

Документ буде корисний не тільки виробникам систем газового пожежогасіння, а й їх користувачам, таким як власники об'єктів нерухомості, яким необхідно виконувати відповідні нормативні вимоги. Установники подібних систем, особливо з регіонів за межами Європи, також виграють від використання цього стандарту, оскільки це дозволить їм підвищити продуктивність і безпеку розгорнутих систем газового пожежогасіння. Крім того, публікація ISO 20338 принесе користь страховим компаніям.